Monday, January 02, 2006

Een wild etentje


Op tweede kerstdag was er bij ons thuis een wild etentje...
Papa, mama, Remko en Elina waren bij ons uitgenodigd voor het kerstmaal.
Marca en ik hadden dit jaar eens een keer voor wild gekozen.
We wilden iets bijzonders voorschotelen, maar ook geen dagen in de keuken staan.
En zie daar... onze grote vriend Albert Heijn had het zelfde idee gehad en had
voor ons al een leuk menu in elkaar gedraaid!
Alle boodschappen (in principe) in dezelfde winkel, heerlijk!
Marca was aangewezen als boodschappenmeid en ging vol goede moed op pad.
Al gauw bleek dat meerdere mensen op het idee waren gekomen om ook het menu te volgen....
Er moesten dus nog een paar tussenstops gemaakt worden bij andere winkels, maar toen konden we van start.
Hier volgt wat we toen geserveerd hebben:
Eerste gang: Carpaccio van gerookte eendenborstfilet met vijgen en honing op een bedje van biologische veldsla.
Tweede gang:Hertenbiefstuk met sjalottenjus begeleidt door Roomrisotto met wilde Morieljes, geroosterde Spitskool met Coppa di Parma en Aardappelgratin.
Derde gang: Kaasplankje met Old Amsterdam, Stilton in port en Chaumes met daarbij natuurlijk een lekker glas port.
Vierde gang: Irish Coffee met Nougatblokjes
Het was reuze gezellig en smakelijk tafelen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home