Tuesday, March 07, 2006

Kaapse en andere pracht..




















Na een half jaar op een 'consumentenpannel-houtje' te hebben moeten bijten, was het gisteren dan eindelijk weer zover: een nieuwe bijeenkomst van het wijn-proefpannel van consumenten voor het blad Proefschrift. Organisator Fred Nijhuis had als thema 'Australie' opgegeven. Meestal rijd ik erheen met Hugh, in zijn auto (tuurlijk een lease-bak), dus dat kost dan niks. Na bij Hugh en Mirna een lichte maaltijd te hebben genuttigd, vertrekken we dan rond een uur of 6. Het is niet dichtbij, want de bijeenkomsten worden altijd georganiseerd in restaurant "Hermitage" te Rijsoord, onder Rotterdam. Hier zorgt de gastvrije familie Klein er altijd voor dat wij ons kunnen terugtrekken in een bijzonder sjieke ambiance, alwaar we met een man of 12 een blinde proeverij, met 9 rode en 9 witte wijnen gaan houden.
Het is niet ingewikkeld; je proeft, je denkt bij jezelf "zou ik deze aanraden aan mijn buurman/vrouw?" zo ja, dan noteer je; "aanrader", zo niet, dan noteer je oftewel "neutraal" of "afrader". Niks moeilijks aan en ieder heeft zijn eigen mening.
En op deze manier praat je met zijn allen over de wijnen, die trouwens allemaal uit de supermarkt afkomstig zijn en niet meer mogen kosten dan € 7,50 en je krijgt ze ook nog eens allemaal te proeven! Zelf kan je dus meteen je eigen favorieten gaan inslaan bij AH, HEMA, C1000 enz. Het aangekondigde thema 'Australie' was om commerciele redenen veranderd in 'Zuid Afrika' Vond ik persoonlijk een beetje jammer, maar ja, volgende keer dan Australie. Na 18 wijnen kwamen we tot de conclusie dat er weinig spannende wijnen tussen zaten, maar ook geen echte slechte, zoals we ze bij andere landen wel eens tegenkwamen. De 2 positieve uitblinkers waren de Syrah en de Cabernet S. van 'Welmoed', beiden te koop bij AH voor rond de € 5. Helaas was de Bonus-aktie net afgelopen....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home