Thursday, February 16, 2006

Gehåktbålletjes met smørrebrød














We waren al heel lang niet meer bij onze grote Zweedse vrienden van het IKEA-imperium geweest. En dat terwijl we onze halve inboedel hier toch wel vandaan hebben gesleept. Het is altijd weer een plezier om er rond te lopen en je te laten inspireren door leuke nieuwe ideeen en natuurlijk steeds weer verrassend lage prijzen! Dit keer gingen we met een gerichte missie: we waren op zoek naar nieuwe matrassen of boxsprings, daar waren we nog niet helemaal uit. Verder hadden we een nieuw kookwekkertje nodig en we wilden kijken naar een klein boekenkastje voor Britt haar kamer. Ik ging er al van uit dat het hier wel niet bij zou blijven, want je ziet altijd nog wel wat leuks als je daar ronddoolt.
We hadden deze keer lekker veel tijd. Marca was eerst met Britt naar de KNO-arts geweest voor een onderzoekje. Britt hoort de laatste tijd erg slecht en dat bleek ook uit het onderzoek; er zat vocht achter haar trommelvliezen en er moeten buisjes worden geimplanteerd. Om een uur of half elf was Marca weer terug, nadat ze Britt weer naar school had gebracht. Quinn zat al op school, dus we hadden tot een uur of twee de tijd om eens goed rond te kijken. Het kookwekkertje was snel gevonden, toen Britt haar kast.

We kwamen uit op "Agerum", een leuk laag kastje, even breed als haar bed, zodat het mooi aan haar hoofdeinde kon staan. Ondertussen hadden we aardig honger gekregen en hebben we het restaurant even aangedaan voor een portie, typisch Zweedse gehaktballetjes in saus en voor Marca een garnalenplateau. Samen nog een lekkere grote salade erbij en smøllen maar!


Na de lunch hebben we ons letterlijk en figuurlijk op de bedden gestort. Na de nodige grappige opmerkingen van voorbijgangers: "Zal ik even een dekbedje erbij halen?" en "Slaapt u al?", hadden we alle bedden wel zo'n beetje uitgeprobeerd. Tussen 3 was het moeilijk kiezen, dus hebben we het prijskaartje maar laten beslissen. We hebben nu 2 binnenveringsmatrassen "Hasselbåck" voor een mooie prijs. Ze konden vandaag nog meteen bezorgd worden, dus als we morgen niet ontzettend uitgerust wakker worden, weet ik het ook niet meer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home