Wednesday, March 05, 2008

Bezoek aan oom Walt

Britt is gelukkig niet meer " de laatste in haar klas, die nog niet naar Disneyland is geweest" Want wij zijn er nu ook geweest!
We waren het al lang van plan, maar de kotertjes moeten natuurlijk wel eerst een minimumhoogte hebben, want anders kunnen ze de helft van de attracties niet in. Of ze zijn nog zo jong, dat alles eng voor ze is en dan genieten ze er ook niet van. Verder wachtten wij op een heel fijne aanbieding van meneer Disney, zodat niet meteen ons hele vakantiebudget voor dit jaar in een paar dagen zou zijn verdampt.... De 15e verjaardag van het park (bestaan ze alweer zo lang?) was dus een mooie gelegenheid:
Kids inmiddels een paar flinke groeispurts gehad en een geweldig aanbod van Walt. We vertrokken zondagmorgen en zijn dinsdagavond weer teruggekomen. Ons verblijf was het, inmiddels na 15 jaar toch ietwat sjofele, Santa Fe hotel. We hadden daar een 4 persoons kamer met goede bedden en dat is toch het belangrijkste: Je ziet die kamer alleen 's-avonds, als je afgepeigerd, met kinderen waarvan de batterijtjes nog lang niet leeg zijn, terugkeert van een lange dag attracties bezoeken en junkfood eten.






















We lagen dan ook gelijktijdig met de kinderen in ons bed en vonden dat echt geen straf...De eerste dag hadden we 's-middags de boel wat verkend en om 16.00 uur de " Once upon a dream parade" meegepikt. Een soort gigantische bloemencorso met praalwagens, maar dan in plaats van bloemen, de Disney karakters. Erg leuk en mooi gemaakt! Het was alleen een behoorlijk lawaaig spektakel, omdat iedere wagen zijn eigen muziek had. Quinn vond dat allemaal wat teveel worden en heeft er daardoor niet echt van genoten. Voor de rest heeft Quinn zich prima vermaakt. Hij hoefde niet in de achtbanen, of andere voor hem enge attracties, waarover hij zich zorgen had gemaakt. Toen dat besef tot hem was doorgedrongen, kon hij volgens mij van alles genieten. Er waren ook nog genoeg andere dingen te doen, die hij prachtig vond.

Zo heeft hij in Disney Studio's een workshop cartoon tekenen gedaan, waarbij hij Winnie de Pooh ging maken. Dit vond hij geweldig! Ook heeft hij nog een kort animatie-filmpje gemaakt, wat je dan meteen kon bekijken. Britt genoot ook overal van. Ze was van te voren helemaal vol van de achtbanen. Ze was met mij wel eens in een paar kleine achtbaantjes geweest, in speeltuinen en kleinere pretparken hier in Nederland. Dit had haar waarschijnlijk het gevoel gegeven, dat ze nu toch wel een ervaren 'achtbaanster' was, die alles aankon op achtbaan-gebied. Dus wij gingen de Big Thunder Mountain baan doen. In de rij was ze nog heel relaxed en onbevangen, maar toen de rit begon kreeg ze het toch wel benauwd. Toen we uitstapte zei ze dat ze daar niet meer in hoefde. Voor de rest van ons verblijf hebben we haar niet meer gehoord over achtbanen.....Het was redelijk druk in het park en bij sommige attracties liep de wachttijd op tot een half uur tot 50 minuten. Maar met de fastpass, een geweldige uitvinding waarbij je niet in de rij hoeft te staan, is het allemaal prima te doen. Alles is prima verzorgd en overal loopt Disney personeel om je te helpen, als je vragen hebt. Ook bij het (massale) ontbijt en dinerbuffet loopt alles op rolletjes en is logistiek gezien alles prima in orde. Dat moet je die Yankees toch nageven: dat soort grote dingen goed laten lopen is iets waar zij heel goed in zijn en waar wij nog veel van kunnen leren! ook hoe de attracties gemaakt zijn: Prachtig gedetailleerd en robuust uitgevoerd. Aan alles is gedacht. Dat maakt het voor volwassenen ook erg leuk om er rond te wandelen.Onze tweede dag waren we akelig vroeg uit de veren, want als echte Nederlanders wilden we profiteren van de gratis, extra 'Magical hours'. Hierdoor kan je, als je in een Disney hotel verblijft, van 8 tot 10 uur alvast in een aantal attracties, voordat het park officieel open gaat. Zeer de moeite waard, zo bleek later, want om 10 uur waren de wachttijden voor de attracties, waar wij zo konden doorlopen, al opgelopen tot een half uur! We hebben deze dag ontzettend veel gedaan en gezien. Ik denk dat we alles hebben gehad, waar we in wilden. Het was dus, door ons vroege opstaan, ook een hele lange dag. Ondanks dat het weer meewerkte, we hadden geen regen en het was een graad of 8-10, waren we aan het eind van de dag toch koud tot op het bot geworden. Je wordt dan gewoon niet even snel meer warm. Heerlijk geslapen dus, alle vier. De laatste ochtend hadden we geplanned in Disney Studio's park. Dat bleek een goede beslissing: het weer was omgeslagen en het was nu een ongeveer 5 graden en er waaide een eng koud briesje, wat dwars door je kleren probeerde te komen. Hier zijn gelukkig veel dingen binnen te doen, zodat we niet veel buiten hoefde te zijn. We lieten het park achter ons om 13.30 en stapten in de auto, die ons na een rustige rit, 6 uur later thuis bracht.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home