Monday, September 25, 2006

Eten aan bakboord, verdwalen aan stuurboord














Na de geslaagde logeerpartij van Britt bij opa en oma, was het nu de beurt van Quinn om te gaan logeren bij mijn ouders. Afgelopen zaterdag was het zover; Quinn, die normaalgesproken niet in zijn kleren te branden is, zat al aangekleed en al op de bank om te vertrekken.... Hij had weliswaar zijn broek achterstevoren aan, maar dat hij zichzelf al zo vroeg had aangekleed, gaf wel aan hoeveel zin hij er in had! Zodra Marca terugkwam uit San Francisco, zouden we hem wegbrengen. Kathalyne had gevraagd of Britt misschien een nachtje bij Fleur wilde logeren, dus dan waren ze alletwee het huis uit en hadden Marca en ik de avond voor ons alleen. Een zeldzame gebeurtenis, waarvan ik meteen wilde profiteren. Zodra ik wist dat Quinn en Britt alletwee onder de pannen waren, had ik meteen een reservering gemaakt bij Restaurant Bakboord in Almere-Haven. We hadden hier nog nooit gegeten, maar er wel veel positieve verhalen over gehoord. We besloten er op de fiets naar toe te gaan, in verband met de te nuttigen alcoholische versnaperingen.... Op de heenweg, toen het nog licht was ( en we nog nuchter waren), was dit een heerlijk ritje. We kwamen mooi op tijd aan, zetten onze fietsen neer en konden meteen aan ons aperitief, op het terras. Na de maaltijd echter, werd het een heel ander verhaal. Het was nu natuurlijk donker en de woonerven in Almere-Haven staan bekend om hun doodlopende weggetjes...Al gauw waren we totaal de weg kwijt, nadat we vele keren om hadden moeten rijden. Uiteindelijk wilde we door een park heensteken, maar het was hier zo aardedonker dat we geen hand voor ogen zagen en zeker tegen een boom zouden zijn gereden. Toch maar niet dus. Als een geschenk uit de hemel bleek er toch nog een buurtbewoner buiten te lopen, die ons ook nog de weg kon wijzen!
Al met al hebben we ongeveer een uur gedaan over de terugweg. Na afloop heb ik plechtig gezworen om dit nooit meer op de fiets te proberen.
Nog even over ons bezoek aan Bakboord; Ik vond het interieur smaakvol en gezellig, Marca vond het iets minder uitnodigend, maar misschien moeten we een volgende keer in een van de zijzaaltjes bespreken, daar is het nog iets intiemer.
Het eten was goed, maar niet speciaal. De wijnen -we hadden expres per glas besteld, zodat we er een aantal konden proberen-vielen ons stuk voor stuk wat tegen. Ten eerste werden ze te koud geserveerd, maar zelfs na een tijdje, bleef het wat tegenvallen. Ze leken wel allemaal het zelfde probleem te hebben; eerst prettig in de mond, waardoor de verwachting hooggespannen was, maar dan een beetje dunne, schrale finale. Als je niet beter wist, zou je zeggen dat de wijnen met wat water verdund waren.
Omdat we kort geleden in Het Lagerhuys in Muiderberg hebben gegeten, waar we precies evenveel betaalden voor onze rekening, ga je dan natuurlijk toch vergelijken. Deze vergelijking viel in het voordeel uit van het Lagerhuys.
Het eten iets aparter, de wijnen veel beter en de sfeer wat intiemer. Voordeel van Bakboord is dat het natuurlijk dichterbij is en mooi aan het water ligt. Iets dat het, met name in de zomer, een fantastisch plekje maakt.
We komen zeker nog een keer terug in Bakboord, want dit was pas ons eerste bezoek.
Ondertussen hadden de kinderen het ook uitstekend naar hun zin gehad en was het weekend weer om voordat we het wisten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home