Sunday, September 03, 2006

La vie en France


Na bijna een maand 'radiostilte' zijn we weer 'on the air'... Lekker vakantie gevierd en met de kinderen naar Frankrijk geweest. Nadat we eerst het plan hadden opgevat om naar Bretagne te gaan, hebben we later toch voor de Bourgogne gekozen omdat dat niet zo ver reizen is met Quinn en Britt-zijn we er al?- op de achterbank. Om me nog verder in te dekken tegen de kinderverveling had ik op het laatste moment nog een portable DVD-spelertje gekocht bij de Mediamarkt. Zij hadden een leuke aanbieding en we kunnen hem na de vakantie mooi voor de TV boven gebruiken.
Het ding bleek een doorslaand succes. Met 2 films ben je toch alweer 300-400 km verder zonder gemor van achteren...
We hadden ook nog wat nieuwe luistersprookjes in de cd-wisselaar gedaan plus een nieuwe van K3, dus ze konden hun lol niet op!
In Luzy op het campingterrein van het chateau Chigy (zie foto), hadden we een leuk klein chaletje dat als basis diende voor onze uitstapjes. We hebben lokale marktjes bezocht en zijn naar de grootste Boedddistische tempel van Europa geweest.
We bezochten een Brocanterie -zoiets als bij ons koninginnedagzolderopruiming- en zijn natuurlijk naar de goudkust van de Bourgogne gewest, waar de allergrootste wijnen van de streek vandaan komen. Prachtige namen als Montrachet, Meursault, Volnay en Pommard. Bij dit laatste wijngoed hebben we een mooie rondleiding gehad met aansluitend een proeverij (jammie-de-smikkelpammie) Erg indrukwekkend, in de kelders lagen maar liefst 400.000 flessen op hun gelukkige toekomstige eigenaars te wachten! Alles was topkwaliteit en alles werd met de hand gedaan en alleen het beste was goed genoeg. Dat vind je dan natuurlijk ook terug in het prijskaartje van een enkele fles.....beginnend bij ongeveer € 45,- voor 1 exemplaar.
Aan het eind zijn we toch overstag gegaan en hebben in ieder geval 1 fabelachtige jaargang voor ons zelf meegenomen.
We boften ook met het weer want we hebben maar 2 regendagen gehad terwijl het in Nederland de natste maand in decennia aan het worden was. De kinderen konden dan heerlijk zwemmen in ons (bijna) prive zwembad omdat er nog maar weinig gasten waren. Omdat de temperatuur zelfs tijdens de regen goed was, is Marca zelfs een keer met ze gaan zwemmen terwijl het met bakken uit de hemel kwam....We zijn nu weer terug en duiken meteen weer een drukke week in: morgen de eerste schooldag voor de kinderen en de eerste werkdag voor mij, dan volgt ons 20 jarig jubileum op 5 september. Vervolgens op 6 september de verjaardagen van Marca en haar moeder, 7 september met Remko naar het concert van Elvis Costello met het Metropole-orkest en dan viert Quinn ook nog eens verlaat zijn verjaardagsfeeestje op school, dus moeten er ook nog traktaties in elkaar gedraaid worden.... Pffff, ik word meteen al weer moe bij de gedachte!
Eerst maar eens lekker slapen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home