Tuesday, June 17, 2008

Japans surprisepakket


Marca kwam vanavond terug van een vermoeiende Osaka-reis. Twee keer een volle kist met onze-altijd glimlachende-Japanners. Diezelfde glimlachende Japanners, die na afloop van de vlucht, als jij denkt dat ze het naar hun zin hebben gehad, massaal in de pen klimmen om klachtenbrieven te schrijven.... rare jongens, die Japanners.
Nee, dan de Yankees, die maken van hun hart tenminste geen moordkuil en trekken bij het minste, geringste tegenvallertje meteen hun-meestal vette-bek open om je op je falen te wijzen... het is maar wat je liever hebt natuurlijk. Anyway, het was een vermoeiende reis met zeer kort verblijf daar. Toch had Marca nog even kans gezien om de lokale supermarkt in te duiken.
De doorsnee Japanse fabrikanten en supermarkten gaan er van uit dat hun produkten alleen door Japanners gekocht worden en nemen dus meestal niet de moeite om ook maar één letter in een andere taal op hun verpakking te zetten... het gevolg is dat je als buitenlander zeer goed de plaatjes moet analyseren en dan-als je denkt dat het is wat je nodig hebt- op goed geluk het produkt maar aanschaft. Thuis leidt dit altijd tot de nodige verrassingen. Ook deze keer zijn we weer zeer benieuwd....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home