Friday, May 05, 2006

Pranzo Italiano

Oftewel Italiaanse lunch. Nadat we vorig jaar voor het eerst bij elkaar op bezoek waren geweest, hadden we met Kathalyne en Michael afgesproken om samen een Italiaanse lunch te maken, bij een van ons thuis. We kennen Michael en Kathalyne eigenlijk via Britt, toen die nog op Pinokkio zat, zat Fleur ook bij haar in de klas.Ook nu zitten ze weer samen op dezelfde school. Aangezien het een prachtige dag beloofde te worden, zouden we in onze tuin heerlijk buiten kunnen eten. De kinderen konden zich daar ook goed vermaken. We hadden om 11 uur afgesproken en een verdeling gemaakt over wie wat zou klaarmaken. Het weer was in ieder geval al Italiaans en Kathalyne had twee heerlijke gerechten klaargemaakt, met gegratineerde garnaaltjes uit de oven en zelfgemaakte ravioli met artisjokkenvulling! Zelf had ik een panforte de Siena gemaakt, om mee te beginnen bij de koffie, een eenvoudige salade Caprese met tomaat, mozzarella en basilicum en vers mango-ijs met gember en limoenrasp. Verder een drietal Italiaanse witte wijnen uit de Veneto in de koelkast...om het een en ander te begeleiden. Dus met goed gezelschap erbij kon de dag eigenlijk niet meer stuk.
Fleur en Frédérique spelen altijd heerlijk probleemloos met Britt en soms ook met Quinn. Daar hadden we eigenlijk geen omkijken naar, zij aten een hotdog en gingen meteen weer verder met belangrijker zaken, namelijk lekker spelen! Het werd een heerlijke dag; we genoten van elkaars gezelschap en van het heerlijke eten en drinken. Ik had inderdaad een beetje dat "Italie"-gevoel van 'met zijn allen gezellig rond de tafel en genieten maar'. Dit gaan we wat mij betreft zeker een keer herhalen. De tijd vloog voorbij en voordat we er erg in hadden was het al half vijf. Elina had ons die middag ook nog opgebeld om ons uit te nodigen voor een onverwachte BBQ. Nadat Michael, Kathalyne, Fleur en Frédérique vertrokken waren, hebben we ons door Elina laten verwennen. Remko wist ook niet dat we kwamen en het was een leuke verrassing.
Gezellig bijgekletst en om een uur of half 10 weer naar huis en met een volle buik en een voldaan gevoel onze bedden ingerold.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home