Sunday, April 23, 2006

Kasteel Ter Worm en de Leuf






















In september kennen Marca en ik elkaar 20 jaar. Reden genoeg om haar eens lekker te verwennen met een (culinair) verrassingsweekend. Eigenlijk zou dit natuurlijk in september moeten plaatsvinden, maar omdat we dan weer alletwee aan het werk zijn, weet ik uit ervaring dat het dan bijna onmogelijk wordt om zoiets te organiseren. Nu zijn de omstandigheden veel gunstiger en de verrassing des te groter! Van Kathalyne en Michael had ik hele goede verhalen gehoord over Kasteel ter Worm, bij Heerlen. Zij waren er zelf al een paar keer geweest en ik weet dat zij ook echte lekkerbekken zijn. Zij vonden het een echte aanrader en de site zag er ook aanstekelijk uit. Met name het 'Etoile' arrangement leek me zeer geschikt: 2 overnachtingen in het kasteel met 2 keer een uitgebreid diner. 1x in het kasteel en 1x in het Michelin restaurant " De Leuf ", wat er een kwartiertje vandaan ligt Vrijdagochtend heen en zondag weer terug. Via mijn ouders had ik de kinderen onder weten te brengen. De verrassing was voor Marca niet helemaal compleet meer, omdat ze in dat weekend wat wilde gaan plannen en daar moest ik haar toen natuurlijk vanaf houden. Ze wist dus dat er iets ging gebeuren, maar meer ook niet. En dat is zo gebleven. Op vrijdag ochtend zijn we vertrokken en hebben snel op Schiphol Marca's ticket voor Calgary opgehaald. Daarna heerlijk gelunched bij de Rotonde, bij afslag Geldermalsen aan de A2. Ik was hier nog niet geweest en het was een openbaring: het ligt daar heel leuk, aan het water en het is een zeer sfeervol restaurant. Bij de afrit kan je kiezen: linksaf naar Mac Donalds of rechtsaf naar "De Rotonde": altijd rechtsaf kiezen!!! Het weer was heerlijk, dus we konden lekker buiten genieten van onze uitsmijter. Na deze onderbreking doorgereden naar de Brunssumseheide, zodat we al vlak in de buurt van Ter Worm waren. Hier hebben we een heerlijke wandeling gemaakt, een prachtig gebied! Na onze wandeling kwamen we rond een uur of 5 aan, in "ons" kasteel. Daar konden we weer buiten genieten van een welkomsdrankje, nadat we ons in de Pachthofsuite hadden geinstalleerd. Om 8 uur gereserveerd in het restaurant en nog even een korte wandeling gemaakt over het landgoed. Marca bleef even op de kamer, want ze had een lichte hoofdpijn. Het diner, met bijbehorend wijnarrangement, was heerlijk. 4 gangen lang lieten we ons verwennen. Een heerlijk idee ook dat je na de maaltijd zo naar je kamer kan lopen....

De volgende dag lekker rustig begonnen en na het goed verzorgde ontbijt, naar Aken gereden. Dat is maar een half uurtje met de auto. Aken is een leuke stad met een mooi oud centrum en een fantastisch mooie dom. De hele stad ademt een sfeer van geschiedenis uit. Wie Aken zegt, zegt meteen Karel de Grote, die hier zij residentie hield en daardoor Aken vele jaren tot een van de belangrijkste steden op aarde maakte. Veel bezocht en 's-middags heerlijk gelunched bij een Turks restaurant, waar we van een heerlijke, complete, maaltijd genoten voor een prijs, waar je in Nederland een kopje koffie met een puntje taart voor krijgt! Bijtijds teruggereden, zodat we nog even heerlijk op onze kamer konden lummelen, voordat het grote Michelin-avantuur ging beginnen. Om kwart voor acht werden we door de limousineservice van restaurant "de Leuf" opgehaald vanaf het kasteel. Een kwartier later zaten we aan onze tafel in een zeer smaakvol omgebouwde boerderij.
Het personeel was zeer vriendelijk, niet afstandelijk en ter zake kundig. Je krijgt zo'n ster niet alleen voor het eten...
Maar daar was natuurlijk ook niets mis mee! We hebben 5 gangen lang zitten genieten van de mooiste smaakcombinaties, begeleidt door de heerlijkste wijnen. Na afloop werden we door Chefkok Paul van de Bunt zelf, met nog twee andere koppels, in een 9 meter lange "stretched limo" Lincoln weer naar ter Worm gereden. De hele avond was een fantastische ervaring en we hebben ert met volle teugen van genoten.

Op de laatste dag hebben we lekker uitgeslapen en zijn, na een heerlijk ontbijt, weer terug naar huis gereden, want we hadden toch ook wel weer erg veel zin om de kinderen weer te zien!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home