Saturday, October 27, 2007

Andennes in de Ardennen


We zijn weer terug van ons jaarlijkse uitstapje naar (meestal) de Ardennen. Het was weer heerlijk relaxed! Het is ondertussen al een echte traditie aan het worden; met de herfstvakantie een weekje ertussenuit met papa, mama, Remko en Elina en ons gezin.
Het was nu al de 7e of 8e keer. Meestal is de bestemming Ardennen, maar we zijn ook een keer uitgeweken naar een heerlijk huis in Duitsland, waar we ons eigen inpandige zwembad haden! Dit jaar was het weer de Ardennen, maar wel in een stuk waar we nog niet eerder geweest waren. Het gehucht Coutisse, gemeente Andennes, tussen Namen en Luik in. Niet zo ver rijden als anders en daardoor ook wat dichter bij de "bewoonde wereld". Dit was ook duidelijk te merken als je naar Andennes reed; het verkeer werd dan opeens heel druk en naar Namen zaten we al snel in de file. Dat zijn dingen die die je meer naar het zuid-oosten niet zo tegenkomt. Daar zijn de bossen ook uitgestrekter en de plaatsjes was romantischer. Desalnietemin was dit ook een heerlijk huis met een prachtige tuin/boomgaard, waarin verschillende fruitbomen en een walnootboom stonden.
De noten waren al massaal naar beneden gevallen en konden zo geoogst worden... Het bos, met een paar uitgezete wandelingen, begon echt voor de deur. We hebben deze week niet veel gedaan en dat voelde goed. Alleen lekker gewandeld, gegeten, gelezen en gezellig samen gepraat. Open haard en een wijntje erbij...dan hoef je verder niet zo veel meer.
Elina kon deze keer jammer genoeg niet mee omdat ze net met een nieuwe baan was begonnen, als taxfree , verkoopster op Schiphol. Marca kreeg het ok niet voor elkaar met KLM indelingen om de hele week te kunnen blijven, dus moesten we haar 1 dag eerder op de trein zetten in Namen. Op die woensdag dat we Marca weg gingen brengen, zijn we wat langer in Namen gebleven, om de stad te bekijken. Het weer zat niet mee en was echt herfstigmet harde wind en regen. Toch kon je zien dat, met betere weercondities, Namen een heel gezellige oude stad is, met veel leuke winkels, mooie gebouwen en pleintjes.
De tijd gaat snel als je het naar je zin hebt en dat was nu ook weer zo. De week was snel voorbijgegaan. Vrijdagmiddag waren we weer terug en hebben we met zijn allen bij Remko en Elina gegeten, Waar Marca en Elina een heerlijk maaltje voor ons hadden gemaakt.Het perfecte eind van een mooie week.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home