Sunday, March 30, 2008

De Noorderlingetjes

Zo noemt Kathalyne haar gezin in haar blog. Een toepasselijke naam omdat ze sinds enkele maanden verhuisd zijn vanuit Almere naar Drachten. Gisteren hebben we de "noorderlingen" voor de tweede keer bezocht en het was weer reuze gezellig.
Drachten lijkt heel ver, maar de weg er naar toe is goed en rustig, dus je rijdt er maar een uur over.
Toen we aankwamen hebben we eerst even lekker koffie gedronken met de frambozen-clafoutis erbij, die ik meegenomen had.
Na even lekker bijkletsen was het al gauw tijd voor de lunch met geurige, vers afgebakken broodjes. We wilden nog even de stad in om de mooie kaaswinkel te bekijken, waar we al veel over gehoord hadden. Inderdaad een prachtige, ruim gesorteerde winkel, waar ook nog eens een mooi wijnassortiment te vinden was. Ik zag er toevallig de McRea shiraz liggen, die we laatst van Hugh hadden meegekregen. Toch even naar de prijs gevraagd.....en inderdaad €36!! Geen wonder dat we daar zo van hebben genoten. We kochten in de winkel wat smeuige kaasjes voor 's-middags bij de borrel. Ik zag er Cabrales liggen uit de Picos de Europa, een kaas waar Marca en ik alletwee mooie herinneringen aan hebben. Daar moest ik natuurlijk even een stukje van meenemen. Na dit bezoek aan "la Provence" reden we meteen door naar Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, om daar een frisse boswandeling te gaan maken. We liepen vlak langs de achtertuin van het leuke optrekje van Rutger Hauer, zijn stuk grond is mooi van de rest afgescheiden door een soort slotgracht. Heel toepasselijk voor een man die zijn bekendheid verwierf door ridder Floris te spelen... We liepen nog langs een ander prachtig huis met rieten dak, daarna langs Lauswolt zelf en toen via de golfbanen en de bossen weer richting auto. De kinderen genoten van de vele plassen, waar ze met hun laarzen heerlijk doorheen konden banjeren. We zagen nog een ree ons pad oversteken. Weer thuis was het ondertussen borreltijd. De kaasjes en wijn kwamen op tafel en Kathalyne bakte nog snel even een heerlijk tomaten/kaas broodje! Later schoven we aan tafel in hun gezellige woonkeuken en genoten van een eigen-gemaakte lente-pasta met verse kruiden; heerlijk en subtiel van smaak!
De kinderen lagen inmiddels boven, onder een dekbed, heerlijk naar een DVD te kijken. Wij sloten af met espresso en cappucino en daarna werd het voor ons tijd om weer naar huis te gaan. We waren snel weer thuis, draaiden de klokken alvast een uur naar voren en besloten er zelf ook maar vroeg in te duiken om een lekkere lange nacht te maken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home