Monday, August 04, 2008

Een volle week


Het was een volle week. Mijn moeder vloog met Marca mee naar Edinburgh. Samen konden ze daar een dagje de stad bekijken, terwijl Marca gewoon aan het werk was. Mijn moeder reageerde razend enthousiast toen we het voorstelden. Ze heeft er enorm van genoten. Het was nog wel even spannend of ze mee zou komen, want het was een Indien Plaats Beschikbaar (IPB) ticket en het vliegtuig zat op de heenweg stampensvol. Dus heeft ze de hele reis in de cockpit mogen zitten bij twee charmante vliegers, die haar alles uitlegden... ze vond het prachtig!
Terwijl de dames in Edinburgh waren, logeerde mijn vader bij ons. Vrijdag gingen we lekker lunchen met Remko en de kinderen in de Boathouse. We zaten binnen want het terras was gesloten vanwege de harde wind! Ondanks deze tegenvaller was het reuze gezellig.
Toen Marca en mama zaterdag ochtend weer thuis kwamen, zaten ze natuurlijk vol verhalen. Mijn vader en moeder zouden die dag ook nog 's-avond blijven oppassen. Wij gingen dineren in de 'Molenmeester', een goed restaurant in Staphorst. Dit was nog ter ere van de verjaardag van Marca's vader.
De molen meester bleek inderdaad een goed restaurant; een mooie kaart, heerlijke wijnen en een fijne bediening. Alles was goed en dan kun je heerlijk genieten...
Hier volgt het menu dat ik verorberd heb:
Voorgerecht:
Lamsbout van de BBQ, dubbelgedopte tuinboontjes,
bonenkruid, cantharellen, gerookt buikspek
Tussengerecht:
Geurige gevogeltebouillon,
shiitake paddestoelen, tuinkruiden, bosui
Hoofdgerecht:
Runderlende, aubergineragout,
pijnboompitjes, broccoli, paddestoelenjus
Dessert:
Het zalig zoete zorgvuldig samengestelde seizoensdessert,
geserveerd in twee gedeelten. Dit bleek eigengemaakt bosbessen ijs met bosbessen te zijn en
dragon yoghurt ijs.
"Verzadigd ende verkwikt ende aenmerkelyck aangedickt" aanvaardden wij de terugtocht naar Almere.
Hier komen we zeker nog een keer terug!






















De volgende dag is Marca met de kinderen naar de bioscoop geweest, ze hebben Kung Fu Panda gekeken.
Het was een leuke film geweest. Hij had blijkbaar ook indruk gemaakt want op de terugweg in de auto werden de verschillende vecht-technieken meteen op Marca uitgeprobeerd....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home