Saturday, August 09, 2008

Vliegende Koreanen





















"Kijk, daar vliegt er één!"


Een gedisciplineerd volkje, die inwoners van de 'as van het kwaad'
De artiesten van het noord-Koreaanse staatscircus behoren tot de wereldtop en hebben al verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. Henk van der Meyden-die voormalige kwijlebabbel van het blad Privé- had ze naar Nederland weten te halen en is daardoor toch een ietsiepietsie sympathieker geworden...
Marca, Nicole, Britt en Sarah mochten de verbazingwekkende toeren van dit reizende gezelschap van dichtbij aanschouwen in Carré. René had via zijn werk 4 vrijkaarten gekregen ( á 50 euro per stuk!!) en hij had Britt en één van ons uitgenodigd om mee te gaan met Nicole en Sarah. Britt zou toch al een nachtje bij Sarah gaan logeren, dus dat konden we mooi combineren.
's-avonds gingen de dames naar Carré, waar Britt en Sarah zo'n beetje de enigste kinderen in de zaal bleken te zijn... niet zo verwonderlijk natuurlijk, als je weet dat het pas om half elf afgelopen was! Toch hadden ze het dapper volgehouden en hun ogen uitgekeken. Toen de meiden-volledig afgedraaid-eindelijk bij René en Nicole in bed lagen, kwam Marca weer hier naar toe. Ze vertelde mij in geuren en kleuren wat voor 'onmogelijke' acts ze had gezien; ik kreeg bijna spijt dat ík niet met Nicole op pad was gegaan... het was allemaal zeer spectaculair geweest. Zoals de man die met één hand een bal van 150 kilo opvangt! Of de trapeze artiesten, die wel 20 meter door de lucht vlogen om daarna moeiteloos opgevangen te worden. Dit niveau kan alleen bereikt worden door strenge discipline: oefenen, oefenen en nog eens oefenen!
De volgende dag gingen we eten bij René en Nicole en konden we na afloop Britt weer mee naar huis nemen.
We hebben heerlijk genoten van een Mexicaanse bonen-salade met Nacho's en gegrilde kip-kluifjes, terwijl de kinderen lekker pannenkoeken hadden gegeten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home