Tuesday, December 27, 2005

Oude knarren:Mendelssohn en Beethoven.....en Bruggen.













Op 18 december met mama naar het zondagochtendconcert geweest, in het concertgebouw.
Het radio kamerorkest, onder leiding van een stokoude Frans Bruggen, speelde de vijfde strijkerssymfonie in bes van
Mendelssohn en aansluitend het vioolconcert in D van Beethoven.
Ik weet niet of het kwam doordat ik zat te kijken naar deze fossiele dirigent, die beide stukken dirigeerde vanaf zijn krukje, maar de uitvoering maakte op mij een beetje uitgebluste indruk. Daarbij had ik de indruk dat Renaud Capucon, die de solo-partij speelde, het geheel een beetje afraffelde. Al met al was het natuurlijk reuze gezellig om met mama naar zo'n concert te gaan en zij heeft ook erg genoten.

Eefje en Rudolf verhuisd!


Op 20 december was het dan eindelijk zover; Ru en Eefje verhuisden naar hun nieuwe onderkomen in Ermelo. Het weer werkte mee en voor al het meubilair werd snel een passend plekje gevonden. Zelfs de hoge kasten bleken op de milimeter te passen in het kleine kamertje boven! Hiermee komt er voorlopig een einde aan een hectische periode. Het is nu vooral dozen uitpakken en dingen op zijn plaats gaan zetten. Enkele bestelde kasten, moeten over een paar weken nog binnenkomen. Remko en ik helpen met ophangen van lampen e.d. En Marca en Elina dragen ook hun steentje bij om het huis schoon te maken en op te ruimen.
Wij wensen ze veel geluk en gezondheid in hun nieuwe stekkie!

Sint en Piet komen langs...



Op zondag 4 december zat iedereen klaar om om Sinterklaas te vieren, toen er opeens gebeld werd en de enige echte Sinterklaas met zijn hulppiet voor de deur stond!
Piet was erg gul met pepernoten en snoepgoed, terwijl de oude wijze Sint zijn grote boek tevoorschijn haalde. Gelukkig was iedereen weer braaf geweest, het afgelopen jaar en hoefde er niemand in de zak mee naar spanje...Britt zat al snel bij de Sint op schoot en had het hoogste woord. Later, toen Quinn een beetje van de eerste (verrassings)schik bekomen was, wilde hij toch ook wel bij de goedheiligman op schoot en zong toen, uit volle borst, een medley van zijn favoriete versjes! Sint sprak daarna zelfs nog even Elina toe, in het russisch.
Het geheel werd besloten met een rondedans/polonaise, waarbij iedereen vrolijk op de muziek van K3 aan het dansen was. De Sint leek onvermoeibaar, maar liet ons uiteindelijk toch alleen met een flinke zak kadootjes.

Sunday, December 25, 2005

Britt 5 jaar!


Britt is 2 december (eindelijk) 5 jaar geworden...( hoeveel nachtjes slapen nog?)
Ze had 8 vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd. We hadden een verkleedkist gehuurd en het thema was prinsessen/feeen en elfjes (en natuurlijk 2 piratenkostuums voor onze mannelijke bezoekers) De uitnodigingen waren ook al in sprookjesstijl de deur uitgegaan.
Het was een geslaagde middag, maar Marca stond er alleen voor, omdat ik moest werken.
Zij was behoorlijk doorgedraaid dus dat gaan we volgend jaar anders regelen.
Nou Britt, nu maar genieten van de de Winnie de Poeh taart.
Ze wil nu al weten hoeveel nachtjes slapen het is tot haar zesde verjaardag...