Tuesday, April 28, 2009

Een geweldige tip...


Voorjaarsvakantie. Niet één week, maar twee weken! Hoe gaan we dit overleven?
We gaan het land niet uit, maar we hebben in ieder geval wel een dagje Efteling ingeplanned. Ook staan er al een paar logeerpartijtjes in de agenda, dus misschien valt het allemaal nog wel mee... daarbij heeft Marca lekker lang vakantie, zodat we alles lekker met z'n tweeën kunnen doen. Als Britt bij Fleur in Drachten aan het logeren is en Quinn zit bij opa en oma, beseffen Marca en ik opeens dat we zomaar tijd hebben om leuke dingen te doen.... zoals lekker uit eten gaan!

We besluiten naar 'de Kas' te gaan, een restaurant in Amsterdam dat in de oude stadskwekerij is ondergebracht. We hadden het de dag daarvoor al zien liggen, toen we de 'pure markt' bezochten, die ook in Park Frankendael wordt gehouden. De Kas, waar ze zoveel mogelijk met biologische streekprodukten werken en met de uit eigen kas gekweekte groeten en kruiden.
Maandagavond zitten we in de prachtige, lichte, door Piet Boon ontworpen eetzaal en wachten nieuwsgierig op wat komen gaat. Het gaat om een vast menu, er is geen keuze. "Eten wat de pot schaft", zoals onze, ietwat op de automatische piloot staande serveerster het uitdrukt. Helaas volgen een aantal gerechten die ons niet echt blij kunnen maken; matig van smaak en soms vreemde combinaties met daarbij soms een slechte wijnkeuze. Ik heb het idee dat de verse kruiden er met de haren bijgesleept zijn want we zitten in een kas en daar horen nu eenmaal de zelfgekweekte kruiden bij.... Het prijsniveau doet iets veel beters verwachten. Als onze serveerster later langskomt om te vragen of alles naar wens is, vertel ik haar onze ervaring.
Later komt de chef kok nog even naar de tafel om over onze kritiek te praten. Ik hoop dat ze er wat mee doen...



Ondertussen had Britt een heerlijk logeerpartijtje bij Fleur, ze konden heerlijk springen op de nieuwe trampoline en ze zijn naar de zeehondencrèche in Pieterburen geweest, ook hebben ze nog heerlijk gezwommen. Quinn had het ondertussen prima naar zijn zin bij Rudolf en Eefje!

Kathalyne had een goed idee: waarom gaan jullie niet naar de Efteling op Koninginnedag? Dan is iedereen feest aan het vieren en is het daar lekker rustig... Daar zat wat in, dachten wij. Totdat wij op die dag om 10.00 uur, op 12 km vóór de Efteling al in een dikke file zaten die nauwelijks bewoog.... Dankjewel voor de tip, Kathalyne ;-)) Ik schatte in dat we nog minstens 1 à 2 uur in de file zouden staan voordat we bij de ingang zouden zijn. Eenmaal binnen zou het een gekkenhuis zijn. Ik overlegde met Marca; als we nu terug zouden rijden, waren we om half twaalf weer thuis en konden we er nog een gezellig dagje van maken.
We brachten het nieuws voorzichtig naar de achterbank... Britt was meteen in tranen want die had zich er al heel erg op verheugd. Quinn nam het nieuws als een man. We besloten het maandag nog een keer te proberen.
Uiteindelijk hebben we, toen we weer thuis waren, nog een hele leuke dag met heerlijk weer gehad.


Toen we de maandag daarop weer naar de Efteling reden, hielden we ons hart vast of we weer een file tegen zouden komen... maar nu konden we gelukkig meteen doorrijden. We waren zelfs zo snel, dat we al een uur vóór openingstijd op de nog lege parkeerplaats stonden... We voelen ons als de Griswolds bij Wallyland; het park zal toch wel open zijn? Gelukkig scheen de zon vrolijk, de kassa's bleken toch open en we konden het park al een stuk inlopen. Ook kon ik alvast de uitrijkaart voor de auto kopen. (deze wijze beslissing scheelde me later zeker een half uur in de rij staan, toen we weer naar huis gingen) Om tien uur gingen de hekken naar de verschillende delen open en kon het feest beginnen. Britt had Liza meegenomen en met z'n vijven hebben we een heerlijke dag gehad; het weer was prachtig en het was gezellig druk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home