Sunday, December 28, 2008

Italiaanse kerst


Omdat ik sinds een aantal maanden op een Italiaanse kookcursus zit, leek het me leuk om de Kerstmaaltijd op zijn Italiaans te bereiden. Op de cursus -bij Cucina Maria in Naarden-
bereiden we met 8 man/vrouw 6 keer per jaar een complete 4-gangen maaltijd, die we daarna gezamenlijk, aan een mooi gedekte tafel, op smullen... Je werkt met twee man aan één gang, maar je hebt wel tijd om soms eens even bij de anderen te kijken hoe het daar gaat. Het koken duurt ongeveer een uur, daarna begint het eten. Erg gezellig, leerzaam en lekker!
Ik had al wat gerechten uitgezocht van Maria en Marca had ook nog een heerlijk gerechtje opgeduikeld, dus ons menu was snel compleet. Daarna de wijnen erbij uitgezocht. Uitgangspunt bij de menu's van Maria is, dat je zelf ook veel bij je gasten moet kunnen zijn; dus veel gerechten zijn al -voor een groot deel- voor te bereiden. Dat kwam nu mooi uit! We hadden 5 gangen te bereiden voor 12 man! Waarvan de eerste gang eigenlijk bestond uit 3 amuses... Onze beide ouders zouden komen, Leen en Hilde, Remko en Elina en wij zelf natuurlijk.
Om 4 uur verwelkomden we onze gasten met een feestelijke prosecco. Om een uur of vijf begonnen we met de eerste gang en we eindigden rond een uur of tien met de koffie!
Iedereen vond het heerlijk en was vol lof, zelf hadden we na afloop ook een tevreden gevoel. Alles was goed gelopen en de gerechten waren goed gelukt. Marca en ik hadden gewerkt als een goed geoliede machine!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home