Sunday, June 11, 2006

Genieten van garnalen

Zo'n zomerse dag als vandaag vraagt om een BBQ. Wij vinden het dan heerlijk om met vrienden van lekker eten te genieten. We waren dan ook blij dat Kathalyne en Michael op zo'n korte termijn nog tijd hadden om samen met ons te BBQ-en. Omdat Marca voor zaterdag opgeroepen was en na zessen terugkwam, hoefde ze vandaag niet meer reserve te zitten en konden we voor vandaag wat afspreken. Vanmorgen nog even een halfuurtje naar de Turkse bazaar geweest, waar overbuurvrouw Fadima altijd aktief in de oganisatie is. Het was gezellig druk. We hebben even rondgekeken, wat typisch Turkse snoepjes en koekjes gekocht voor de kinderen en voor ons zelf een doner kebab. Er heerste, net als de vorige keren, een warme hartelijke sfeer en we kochten voor Britt nog een mooie hoofddoek.
Rond een uur of 4 kwamen Michael, Kathalyne, Fleur en Frederique. Ze hadden gemarineerde garnalenspiesjes meegenomen en deze bleken overheerlijk, we hebben er van zitten smullen. Daarna hadden we nog spiezen met kip en gemarineerde karbonade. De laatste vond ik geen succes, maar goed er waren genoeg andere lekkere dingen. Voor erbij hadden we nog een Salade Nicoise met Ciabatta en er waren gegrilde paprika's en champignons. Als desert ieder een kwart gegrilde ananas met een paar bolletjes zelfgemaakt citroenijs. Alles natuurlijk begeleidt met de nodige rose's en witte wijnen.
Ondertussen hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt in het zwembad, waar ze niet uit te krijgen waren. Fleur en Britt liepen op een gegeven moment zo te trillen met hun paars aangelopen lipjes, dat we ze bijna met geweld eruit moesten sleuren...Al met al was het weer reuze gezellig en we kijken al weer uit naar de volgende afspraak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home