Tuesday, October 31, 2006

Waaien in de Ardennen.

Pffff, een volle maand "radiostilte", even druk geweest met een cursus voor mijn werk en wat andere zaken...kortom, het kwam er even niet van. Ook zijn we met de familie, papa, mama, Remko en Elina lekker een week wegggeweest naar de Ardennen. In Malmedy hadden we (weer) een superdeluxe huis met Sauna en heel veel verschillende kamers, zoadat iedereen altijd wel een plekje kon vinden om zich een beetje af te zonderen of om gewoon even een spelletje te doen of even te lezen.
De kinderen hadden een aparte tv-kamer met DVD-speler en beneden in de Sauna-ruimte stond ook nog een joekel van een flatscreen met DVD-speler...We troffen het qua weer, het was echt herfstweer; veel wind, zo nu en dan regen en mooie opklaringen, maar gelukkig niet koud en niet te veel regen. Het weer was zelfs zo mooi dat we besloten om een Russische BBQ (shaslik) te houden. Er stond een mooie Weber, maar om aan kooltjes te komen, moesten we toch aardig wat moeite doen. Het (niet Russische) BBQ-seizoen was toch echt over. Uiteindelijk toch gevonden en het werd een gezellige avond, zo half staande bij de ketel in de schemer. Ik heb met mama en Rem en Elina nog een bezoekje gebracht aan Monschau, net 30 km verder over de Duitse grens. Een heel schilderachtig stadje, wel heel toeristisch, maar daar heb in dit jaargetijde gelukkig geen last van en dan is het wel erg gezellig! Bij een Konditorei lekker choco gedronken met wat erbij en verschillende winkeltjes bezocht. Een schildje voor mijn "Ardenner" wandelstok gescoord en voor papa's verjaardag een mooie ijzeren staaf met glazen bol gekocht, voor in de tuin. Elina kocht 2 nieuwe kussentjes voor de bank, ook erg mooi. Ook nog een zeer uitgebreide kerstwinkel bezocht, maar hier niets gekocht.

Een ander uitstapje was naar het huisje van de ouders van de tuinman van papa en mama, in de buurt van Durbuy.
Dit bleek verder dan we gedacht hadden, over de zeer slechte wegen, het was uiteindelijk meer dan een uur rijden en het huisje viel tegen....Gelukkig viel Durbuy niet tegen. Toen ik er weer doorheenliep herkende ik het van ons vorige bezoek, een aantal jaren geleden. Heel oud en heel gezellig! Hier ook wat gedronken. Verder waren er de dagelijkse ritjes naar Malmedy voor de boodschappen. Op een morgen zijn Marca en ik alleen naar het centrum gereden en hebben daar de lokale middenstand eens onder de loep genomen, maar weinig gespekt, we blijven uiteindelijk natuurlijk toch Nederlanders...
Wel bij een patissier een Halloweentaart gekocht, leuk voor de kinderen, dat kon er nog wel vanaf.
O ja, bij een ander bezoek hebben we bij de lokale BIO-winkel ook nog een heel leuk zoutlampje gekocht. Goed voor de overdaad aan positieve ionen in de lucht, maar ook gewoon een heel warm, gezellig lampje!
Tijdens ons weekje zijn we 1x uit eten geweest, bij de plaatselijke pizzatent, dit was niet zo'n succes, we moesten erg lang wachten en ik geloof dat niemand echt lekker gegeten heeft. Da's dan jammer, maar de rest van de dagen hebben we zelf gekookt en heerlijk gegeten!
Elke dag zijn we natuurlijk ook wezen wandelen. Je kon vanaf ons huis prachtig lopen, er liepen verschillende uitgezette wandelingen langs, maar de meeste waren te lang voor de kinderen. We hebben echter wel hele mooie stukken ervan gewandeld. Ook de paddestoelen waren volop aanwezig en dat vind ik ook altijd leuk om naar te speuren.
Verder tijdens het wnadelen natuurlijk 'mooie huizen' kijken..
Het was lekker snel te berijken, minder dan 300 km vanaf ons huis. Alleen op de terugweg zaten we natuurlijk weer even vast in de beruchte vrijdagfiles. Uiteindelijk viel het gelukkig nog mee en waren we om kwart over 3 alweer in Almere.