Saturday, April 05, 2008

Fonkelende Filmwijk!

Hij ligt weer heerlijk schoon te blinken, onze Filmwijk! Het was vandaag weer de "Filmwijk buiten gewoon schoon"-dag. Er staan dan kraampjes door de hele wijk, bemand met vrijwilligers, die jou graag een 'knijpstok' in je hand duwen waarmee je het zwerfvuil kunt oprapen dat door de buurt waait. Je krijgt dan meteen een vuilniszak mee waar je de troep in kwijt kunt.
Een zeer goed initiatief, waar we graag aan meewerken! De kinderen leren op deze manier meteen hun afval op te ruimen en de bewoners worden betrokken bij hun wijk en er ook een beetje verantwoordelijk voor. De animo is goed, overal in de buurt zagen we ouders met kinderen hun best doen. Ik ben met Quinn ook nog een uurtje op pad geweest. We melden ons aan het eind van de straat, waar we onze "uitrusting" meekregen. Quinn scoorde meteen nog even een "Filmwijk schoon"-cap en daar gingen we!
Ons team concentreerde zich op sector busbaan, waar de vijand het wel heel bont had gemaakt door allerlei verpakkingsmaterialen in de berm te smijten. Dat was nog eens een goede oogst! Quinn had grote moeite om met de tang de kleine papiertjes te pakken en ging na verloop van tijd over op zijn handen. Toen we het na een uur voor gezien hielden, bracht ik de tangen terug en werd door de vriendelijke dame bij de kraam overstelpt met allerlei kadootjes; een doosje violen, afvalzakjes voor in de auto, folders en een filmwijk-pen. Met het fijne gevoel dat ik weer een goede daad voor het vaderland had gedaan, liep ik terug naar huis...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home