Wednesday, January 28, 2009

Januari in een notendop

Al weer bijna een maand sinds de vorige post... soms vloeit het je digitale pen uit en soms staar je naar een knipperende cursor.






















Niet dat er niets gebeurd is in de afgelopen maand: Nancy en Joost kregen 'gezinsuitbreiding' met hun nieuwe pup "Jip", een schat van een beestje! Aan de andere kant verloren Mirna en Hugh juist hun lieve, oude hondje "Timmetje" Hij is, terwijl hij buiten was om een plasje te doen, in het ijskoude water van de Vecht terechtgekomen en verdronken. Toen hij niet terugkwam, zoals hij gewoonlijk altijd deed, is Hugh gaan zoeken. Toen hij uiteindelijk met zijn zaklamp over de Vecht scheen, zag hij in het midden iets wits drijven....

Zelf ben ik in Cinescope naar een prachtige film geweest over Frank Gehry, de architect van o.a. het beroemde Guggenheim-museum in Bilbao. Ik heb mezelf voorgenomen om dat gebouw nog eens te gaan bezoeken. Wat maakt die man een prachtige dingen! Zeker één van de grootste architecten van deze tijd. De avond was georganiseerd door CASLA en werd goed bezocht.

Met mijn ouders, toen ze hier waren, gezellig koffie gedronken in de Boathouse. Gouden momenten,
of zoals ze in Amerika zouden zeggen:"Quality time".
Ik besef de laatste tijd steeds meer dat dit heel belangrijke momenten zijn, ook al lijkt het soms onbeduidend.
















Jammer genoeg ging mijn concertbezoek met Britt niet door omdat ze ziek was. We hadden ons er allebei op verheugd, al oppas voor Quinn geregeld... het blijft op de lijst staan, we gaan zeker. Wel vanmorgen met haar naar de stad geweest. Ze had een studiedag. De speelgoedzaken afgewerkt en toen lekker een brownie gegeten bij V&D. Van zo'n uitje kan ze echt genieten en ik daardoor ook..






















We hebben ook ons schattige nichtje Alisa weer bezocht, deze keer huilde ze niet toen ze bij Marca op schoot zat!
Ze wordt al echt groot en sterk, een poppie.























Afgelopen zondag in de ijskoude wind met zijn allen gewandeld in het Wilgenbos. Bij terugkomst duurde het bij Marca meer dan een uur voordat ze weer op temperatuur was!
Michaël is langs geweest en dat betekent iets lekkers klaarmaken, lekker borrelen en dan lekker op de bank met een filmpje.
Deze keer keken we naar 'The big Lebowsky' en het was weer reuze gezellig.

De week erna kwamen Jacqui en Jeroen hier eten en heb ik ,met salie en Taleggio gevulde, varkenshaasjes klaargemaakt. Een recept dat ik bij de Italiaanse kookles van Cucina Maria geleerd heb. De smaak was heerlijk, persoonlijk vond ik mijn varkenshaasje een beetje te droog, maar iedereen verzekerde me beleefd dat dat toch alleen de mijne moest zijn, want die van hun was heerlijk sappig... voor de zekerheid de volgende keer toch maar iets korter in de oven en iets meer Parmaham eromheen om de boel tegen uitdrogen te beschermen.
Het was in ieder geval een oergezellige avond, als dessert had ik de mascarpone taart met bosvruchten gebakken, dat blijft toch een toppertje!
Verder ben ik begonnen met het ontruimen van één helft van de zolder zodat ik de scheidingsmuur kan neerzetten voordat de dakkapel op 20 maart geplaatst wordt. Het is nu één grote chaos boven want ik wil meteen ook alles even uitzoeken; kijken wat er weg kan of naar de derde wereld winkel. Ik moet me er echt toe zetten, ik sta niet te popelen om er aan te beginnen...
Misschien dat, als ik eenmaal bezig ben, ik er meer zin in krijg...