Wednesday, April 30, 2008

Leve de Koningin!

Om een uur of tien brak de hemel open en leek het toch nog een aardige dag te gaan worden. Jasssen aan, Quinn z'n oranje shirt aan en z'n oranje pet op en dan de auto in en op weg naar Naarden-Vesting. Dit jaar wilden we daar weer eens gaan kijken. Het is er altijd gezellig. Niet te groot en te druk en een leuke sfeer met oude spelletjes en leuke curiosa. Als je daar op de kindermarkt rondloopt, zie je dat het gemiddelde kleutertje in Naarden toch iets duurder speelgoed bezit dan een kindje in Almere....
Daar kan je dus mooi je voordeel mee doen als je op zoek bent naar leuk speelgoed. Vorig jaar was ik met de kinderen in het Lumière-park geweest en hadden we al onze Video banden meegenomen om te verkopen. Dat bleek niet zo'n succes....we raakten ze aan de straatstenen niet kwijt en keerden weer terug met al onze banden! De sfeer was wel leuk en het was ontzettend mooi weer.
Het weer was nu wel aardig en hopelijk zou het zo blijven. Na aan de rand van de vesting een parkeerplekje gevonden te hebben, liepen we het centrum in en passeerden we het eerste kraampje. Hier probeerde een jonge Naardeling het record spijkerbroek-hangen te verbeteren; "Hij hangt al één minuut dames en heren, wie doet hem dat na, kijk eens wat een kracht, wat een souplesse!..." Terwijl de jongen achter ons langzaam, met witte knuisten, langs de pijpen van de broek naar beneden zakte, sloegen wij linksaf de hoofdstraat in. We kwamen Conchita nog tegen, die ook met een kraampje stond. Even bijkletsen en verder naar de kindermarkt. Daar eerst wat heerlijke wafels gescoord, toen een rondje gemaakt. De oogst: een Woody Woodpecker-cap, een Looney Tunes DVD, een sprookjesbos-puzzel met 100 stukjes en een 'Pinguin Panic'-spel, waarbij je jouw kolonie pinguins zo snel mogelijk op een wiebelende ijsschots kwijt moet zien te raken...Britt was helemaal blij want ze had een 'disco-bol' voor in haar kamer gevonden! Op de weg terug kochten we nog een ijsje.
Ondertussen was het flink gaan waaien en in de verte zag ik luchten, die ik eerder in de film 'Twister' had gezien, dus het leek ons een goed idee om snel richting auto te lopen. We haalden het op tijd, maar het leek of de bui zou overdrijven.
Thuisgekomen hebben we de rest van de dag tussen de pinguins gezeten, zo nu en dan afgewisseld met een discobezoek....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home