Sunday, June 01, 2008

Een moeilijke dag....


Zaterdag was een dag van emotionele uitersten... Om 12.30 werden we verwacht in Nieuwegein, bij de crematie van Nancy's moeder en om 16.00 hadden we een feest in IJhorst, ter ere van de verjaardag van Marca's vader.
We hadden al besloten de kinderen niet mee te nemen naar de crematie. We konden ze gelukkig bij mijn ouders brengen in Ermelo. Zij zouden dan samen met hen naar het feest rijden. Zo konden wij dan weer van Ermelo naar Nieuwegein en dan later ook naar het feest. (aan het eind van de dag bleek dat we 350 km hadden gereden...)
In Nieuwegein was het afscheid zeer emotioneel. Er waren veel genodigden en je kon merken dat het een geliefde vrouw was.
Het verdriet in de aula was bijna tastbaar. Toen Nancy, al huilend, haar kleine speech hield, stroomden bij Marca en mij de tranen ook naar beneden. De toespraakjes werden afgewisseld met muziek van Sinatra. Later hoorden we van een familielid dat die muziek vaak opstond als zij op bezoek was geweest. Gelukkig konden we wat steun geven aan Nancy en Joost. Na de gebruikelijke condoleance reden wij om een uur of 3 naar IJhorst. Het weer was dermate mooi dat iedereen lekker buiten kon zitten in de leuke binnentuin. Er stond een grote trampoline.... aangezien Quinn en Britt de enige kinderen waren, hadden die het rijk alleen op de trampoline! Ze zijn er dan ook 3 uur lang niet vanaf geweest. De sfeer was gezellig en wij hebben ons prima vermaakt. Na de traditionele koffietafel, met heerlijk vers fruit en lekkere kroketten, reden wij de laatste 100 km van de 350...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home