Friday, May 09, 2008

'Nieuw' oud Valkeveen



Een waterrijk dagje vandaag. Zeker voor Quinn. Die begon vanmorgen al met een frisse duik in het zwembadje, dat ik gisteren weer in de tuin heb geïnstalleerd. Hij liet zich niet ontmoedigen door het ijskoude water, dat nog lang niet op temperatuur was gekomen na één nacht.... Om half twaalf had hij zijn zwemles bij Aquayara, dus kon hij weer het water in. Vanuit zijn zwemles zouden we meteen doorrijden naar Oud Valkeveen, het leuke, 'ouderwetse' pretpark.
We wisten al dat er vernieuwingen waren en nieuwe attracties; we hadden op Koninginnedag al een foldertje in onze handen gedrukt gekregen, toen we in Naarden Vesting rondliepen. Toen we aankwamen bleek dat we niet de enigen waren, die een dagje Oud Valkeveen gingen doen.... de parkeerplaatsen stonden bomvol en ze hadden zelfs nog een extra stuk geopend, waar wij gelukig onze auto kwijt konden. Er stond geen rij voor de kassa, want iedereen wás natuurlijk al binnen. Toen we langs de eerste attracties liepen, stonden hier ook geen rijen... het bleek dat heel veel mensen zich aan het strandje genesteld hadden, waardoor de drukte binnen in het park gelukkig enorm meeviel. Zelfs op het strand vonden wij zonder moeite een mooi plekje in de schaduw, vlak bij het water! Er kunnen blijkbaar héél veel bezoekers naar binnen, zonder dat het erg druk oogt.
Marca en ik wisselden elkaar af door om de beurt met de kinderen het park in te trekken, terwijl de ander het fort bewaakte.
Maar eerst ging Quinn voor de derde keer vandaag heerlijk het water in en hield het daar wel een half uur uit. Britt had meer oog voor de achtbaan en de vrije val. Het park was inderdaad goed onder handen genomen: Er lag op verschillende plekken mooi, nieuw gras, terwijl andere stukken afgezet waren omdat er net nieuw gras ingezaaid was. Veel attracties waren verzet naar andere locaties en er waren nieuwe attracties bijgekomen. De verschillende gebouwtjes op het terrein hebben nu een leuke houten, saloon-achtige uitstraling gekregen. Verder werd er nog druk gebouwd aan een groot theater, dat later in het jaar zal openen. Gelukkig hebben ze de 'ouderwetse' sfeer goed vast weten te houden ondanks de moderniseringen. We bleven tot aan sluitingstijd (17.00) en maakten daarna voor de kinderen het feest compleet door bij McDonalds een happy meal te gaan eten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home