Sunday, February 26, 2006

Chickenfever?


Chicken little is de kleine held in de speelfilm, waar we vandaag met de kinderen naar toe zijn geweest. Het arme kuikentje lijdt niet aan de vogelgriep, maar heeft wel een ernstige vertrouwenscrisis met zijn vader. Na een paar ongelukkige missers, heeft pa little weinig vertrouwen meer in zijn zoon. En juist deze kleine donder moet, je raadt het al, de aarde gaan redden van een alien-invasievloot... Alles komt natuurlijk toch nog goed. Het was een leuke film, maar zeker geen Disney topper. De kinderen hebben genoten, met een fristie in de ene hand en een zak popcorn in de andere...

Thursday, February 23, 2006

Mussen in de Hammam

Het zat al wat langer in de planning, maar vandaag is het er van gekomen: een bezoekje van de 'Mus-zusjes' aan een Hammam. Dit is het Oosterse/Turkse equivalent van onze sauna's of Health-spa's. Je kan er lekkere stoombaden nemen, massages krijgen en allerlei behandelingen ondergaan (eeltbehandeling voor Marca en henna-behandeling voor Hilde) Marca en Hilde hadden afgesproken om 11 uur in het koffiehuis, tegenover het CS in Amsterdam. Eerst natuurlijk even een oersolide, Hollandse basis leggen met koffie en een punt taart... Om 12 uur werden ze verwacht en dit haalden ze op de minuut nauwkeurig. Daarna hebben de dames zich 4 uur lang vermaakt en zijn na afloop tapa's gaan eten bij een leuk tentje, in de Haarlemmerstraat. Beiden waren zeer te spreken over het dagje. Papa ploeterde ondertussen door met de kinderen... nee hoor, het was niet erg. Quinn en Britt hebben zich uitstekend vermaakt en halverwege de dag zijn we er nog even lekker uit geweest. De zon scheen en er moesten ook nog een paar brieven gepost worden. Dit is altijd mooi te combineren met een bezoek aan de speeltuin, dan is iedereen weer tevreden.

Wednesday, February 22, 2006

Tegen de ballorigheid








Als de schoolvakanties weer aangebroken zijn en de kinderen weer massaal vermaakt moeten worden, doen de "ballenbakkenbedrijven" weer goede zaken. Ideaal om je kinderen lekker een dagje te laten uitrazen. Alles speelt zich af in 1 grote ruimte met maar 1 ingang/uitgang. Je bent dus niet constant je koter aan het volgen, of hij misschien wel weggelopen is. De ouders doen zich temidden van 90 Decibel tegoed aan een kopje koffie of een frisje. En halverwege de dag is er natuurlijk de onvermijdelijke patat en/of tostie. Kortom het is een plek, waar ik me doodongelukkig voel. Het is ook niet voor maar een uurtje... nee, de kids amuseren zich namelijk kostelijk en willen de hele dag blijven. Gelukkig vind Marca dit allemaal iets minder erg. Zoals vandaag is ze met Sandra, de moeder van Jens bij Quinn uit de klas, naar Ballorig geweest met de kinderen. Sandra en Marca kunnen dan lekker samen kletsen en houden dit blijkbaar moeiteloos een hele dag vol.
Mijn dank is natuurlijk verpletterend....

Monday, February 20, 2006

U-boot exit

Na lang adverteren op de bekende gratis auto-sites, hebben we vandaag eindelijk onze golf cabrio verkocht. We hebben hem 5 jaar gehad en in die tijd hebben we er weinig onkosten aan gehad. En was het een betrouwbare auto. Het laatste jaar was er steeds meer wat niet helemaal goed meer werkte, de kap begon ook gebreken te vertonen en was aan vervanging toe.
Als je hem zonder hoes buiten in de regen liet staan, lag er een zwembad aan water voor de voorstoelen en leek het wel een U-boot.... Al met al lagen er aardig wat onkosten in het verschiet. De laatste tijd was gebleken dat we het ook prima konden redden zonder tweede auto. Dus verkopen, was de conclusie. Dat heeft dus wel een half jaar geduurd. De nieuwe eigenaar moest natuurlijk iemand zijn die zelf veel kon doen en die gecharmeerd was van de Amerikaanse uitvoering. Na paar keer een bod te hebben gekregen, wat belachelijk laag was, was het vandaag dan toch eindelijk zover en kunnen we onze autoverzekering en wegenbelasting weer voor iets anders gaan gebruiken!

Thursday, February 16, 2006

Gehåktbålletjes met smørrebrød














We waren al heel lang niet meer bij onze grote Zweedse vrienden van het IKEA-imperium geweest. En dat terwijl we onze halve inboedel hier toch wel vandaan hebben gesleept. Het is altijd weer een plezier om er rond te lopen en je te laten inspireren door leuke nieuwe ideeen en natuurlijk steeds weer verrassend lage prijzen! Dit keer gingen we met een gerichte missie: we waren op zoek naar nieuwe matrassen of boxsprings, daar waren we nog niet helemaal uit. Verder hadden we een nieuw kookwekkertje nodig en we wilden kijken naar een klein boekenkastje voor Britt haar kamer. Ik ging er al van uit dat het hier wel niet bij zou blijven, want je ziet altijd nog wel wat leuks als je daar ronddoolt.
We hadden deze keer lekker veel tijd. Marca was eerst met Britt naar de KNO-arts geweest voor een onderzoekje. Britt hoort de laatste tijd erg slecht en dat bleek ook uit het onderzoek; er zat vocht achter haar trommelvliezen en er moeten buisjes worden geimplanteerd. Om een uur of half elf was Marca weer terug, nadat ze Britt weer naar school had gebracht. Quinn zat al op school, dus we hadden tot een uur of twee de tijd om eens goed rond te kijken. Het kookwekkertje was snel gevonden, toen Britt haar kast.

We kwamen uit op "Agerum", een leuk laag kastje, even breed als haar bed, zodat het mooi aan haar hoofdeinde kon staan. Ondertussen hadden we aardig honger gekregen en hebben we het restaurant even aangedaan voor een portie, typisch Zweedse gehaktballetjes in saus en voor Marca een garnalenplateau. Samen nog een lekkere grote salade erbij en smøllen maar!


Na de lunch hebben we ons letterlijk en figuurlijk op de bedden gestort. Na de nodige grappige opmerkingen van voorbijgangers: "Zal ik even een dekbedje erbij halen?" en "Slaapt u al?", hadden we alle bedden wel zo'n beetje uitgeprobeerd. Tussen 3 was het moeilijk kiezen, dus hebben we het prijskaartje maar laten beslissen. We hebben nu 2 binnenveringsmatrassen "Hasselbåck" voor een mooie prijs. Ze konden vandaag nog meteen bezorgd worden, dus als we morgen niet ontzettend uitgerust wakker worden, weet ik het ook niet meer.

Tuesday, February 14, 2006

Weer een hoger rapportcijfer

Al ruim een jaar is Quinn nu onder behandeling van Dr. Tinus Smits, een homeopatisch arts in Eindhoven, die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van autistische kinderen. We kwamen aan zijn adres via een collega van Marca, die zelf ook een autistisch kind heeft en zeer enthousiast was over de behaalde resultaten.

Dr. Smits beweert dat autisme, in meer of mindere mate, te genezen is. Een revolutionair standpunt, dat hem natuurlijk door de reguliere geneeskunst niet in dank wordt afgenomen.... Binnenkort heeft hij dan ook de zoveelste rechtzaak, waarin hij zijn mening moet verdedigen.
Door de reguliere geneeskunst worden mensen als Dr. Smits al gauw als charlatan en kwakzalver aangemerkt. Wij hebben echter zijn onderzoeken en theorieen bestudeerd en kwamen tot de conclusie, dat het in ieder geval de moeite waard was, om er met Quinn naar toe te gaan. Onder het mom van: " Baat het niet, het schaadt ook niet" Voor degenen die wat meer willen weten over zijn behandelmethode: http://www.tinussmits.nl.

Bij elk bezoek moeten we Quinn een rapportcijfer geven, wat weer geeft hoe wij zijn gedrag tot op dat moment inschalen. Bij het eerste bezoek begonnen wij met een 0, daarna trad al snel verbetering op en was een stijgende lijn zichtbaar! Daarna volgde een periode waarin niet echt vooruitgang werd geboekt en bleef zijn rapportcijfer op een 4 steken. Daarop besloot Tinus een andere aanpak met de supplementen te gaan volgen en deze aanpak wierp al heel snel zijn vruchten af. We zagen echt duidelijke verbeteringen in het gedrag van Quinn en waren zeer blij met deze ontwikkelingen! We hebben hem dan ook, bij het bezoek vandaag een 6 gegeven. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar het is wel een verbetering van 2 punten ten opzichte van het vorige bezoek...Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in Dr. Smits en we wensen hem sterkte met de, ongetwijfeld nog vele, rechtzaken.

Thursday, February 09, 2006

Ashura en Noach's pudding

Vandaag was het Ashura voor de Moslims en op deze dag is het goede traditie dat moslims eten delen met vrienden en kennissen. Wij kregen van onze Turkse overbuurvrouw een nog warme schaal met Noach's pudding. Het is al de tweede keer deze week dat we van deze lieve vrouw eten krijgen, wat ze zelf heeft klaargemaakt! Vorige keer stond ze onverwacht met 4 hete Turkse pizzaatjes voor de deur, heerlijk waren ze! Ze geeft zelf (Turkse) kooklessen aan Nederlanders, die de Turkse keuken willen verkennen. Marca heeft ook een avond meegedaan en kwam enthousiast weer terug. Ook is ze zeer actief met het organiseren van diverse Bazars. Hiervoor worden we ook altijd uitgenodigd en als we kunnen, gaan we altijd even langs. Het is dan een feest van diverse kraampjes met hebbedingetjes en natuurlijk overal heerlijke, zelfgemaakte lekkernijen... Hierna volgt nog de achtergrond van Ashura.

Ashura,De tiende dag
 
In het jaar 623 van de christelijke jaartelling stelde de profeet Mohammed de tiende dag van de maand muharram in als vastendag. Deze dag werd later vervangen door de verplichte vasten gedurende de islamitische maand ramadan. Toch zijn er nog steeds veel moslims die op ashura vasten.
Ashura is de tiende dag van de eerste maand van het islamitisch jaar (10 muharan). Op deze dag wordt pas echt Nieuwjaar gevierd. Ashura is een dag van tegenstellingen, er heerst blijdschap om de dingen die moeten komen en verdriet om de dingen die voorbij zijn gegaan.Het wordt volgens de Islam aanbevolen om een dag te vasten. Het is toch ook een gezellige dag, want veel mensen zoeken elkaars gezelschap op. Niet alleen in huis, maar ook op straat. Op de ochtend van Ashura kun je beter niet op straat vertonen. Je riskeert namelijk een nat pak doordat iemand een emmer koud water over je heen kiept, of je met een waterspuit probeert te raken. Want op Ashura moet iedereen een bad nemen. Uit alle kranen van de hele wereld stroomt dan water uit de heilige bron de Zamzam bij Mekka. Overdag vast je, pas na zonsondergang mag je eten. Die maaltijd is een herdenking van de laatste keer dat Noach at aan boord van de Ark. In Shi'itische Moslimlanden (Iran) bezoekt men deze dag begraafplaatsen en wordt er gevast.

De Shi'ieten herdenken de tragische dood van Hussein, de zoon van Ali en Fatima, de dochter van Mohammed. Hussein sneuvelde op 10 Muharram 61 (680 n C) tijdens een gevecht tussen regeringstroepen (Turken), en Husseins volgelingen. De aanleiding van het gevecht was de dood van Hassan, de broer van Hussein. Het gevecht vond plaats in de buurt van de plaats Kerbala. Sommige Shi'ieten hebben een ritueel dat er op neer komt dat men zich in het hoofd snijdt zodat het bloed aantoont hoe trouw men is aan Hussein, de kleinzoon van Mohammed, ere zei zijn naam. Op Ashura maken Islamitische ondernemers de balans op van het afgelopen jaar. Daarna staan ze 2,5% van hun totale bezit af aan minderbedeelden. Hun gift kan bestaan uit een som geld, maar kan ook de vorm hebben van geschenken of levensmiddelen zoals bloem, suiker of olie. Er zijn mensen die op Ashura een complete feestmaaltijd aanrichten voor de kinderen uit de buurt. Het afstaan van bezit, dat Zakaat (religieuze belasting) wordt genoemd, is een van de vijf pijlers van de Islam. In het overwegend Soennitische Marokko, vinden er op deze dag diverse niet religieuze rituelen plaats, die waarschijnlijk zijn overgebleven uit de pre-islamitische tijd (de Jahiliila) . Bijvoorbeeld baden in bronnen en rivieren, het ontsteken van vreugdevuren, het afschieten van vuurwerk. Het is vooral een feest voor kinderen, ze krijgen allerlei cadeautjes die lawaai maken: trommels, fluitjes, rotjes, rammelaars en ratels. Ook wel poppen en geld. 's Avonds eten de kinderen cous-cous klaargemaakt met de gedroogde staart van het schaap dat bij het offerfeest is geslacht.

Omdat de Islamitische wereld voor alle gebeurtenissen die met God hebben te maken een andere kalender heeft valt Ashura ieder jaar op een andere dag:
19 Februari 2005 ( 10 muharan1426)
09 Februari 2006 ( 10 muharan1427)
29 Januari 2007 ( 10 muharan1428)
19 Januari 2008
07 Januari 2009
27 December 2009

Vliegende omeletten

Het was al weer lang geleden, dat Marca en ik samen uit eten waren geweest. Japans gegeten hadden we ook al lang niet. En ook was het al weer een tijdje terug, dat wij een afspraak hadden met Nancy en Joost. Dus waarom deze zaken niet combineren? Uiteindelijk lukte het ons om een datum te prikken, waarop wij allemaal vrij waren en papa en mama waren weer zo aardig om op de kinderen te passen. We hadden gereserveerd bij restaurant Sensei in Almere-haven, omdat we daar goede verhalen over hadden gehoord. We werden niet teleurgesteld! Het eten was heerlijk, de locatie gezellig en makkelijk te bereiken en de bediening zeer vriendelijk. We kozen voor de Teppan yaki tafel zodat we de gerechten vers voor onze neus bereidt zagen worden door een kok/kunstenaar. De kok heeft bij mij vanaf twee meter afstand nog een stukje omelet in mijn mond "geschoten" We kregen applaus van de rest van de tafels. Ik was de enige aan de tafel, waarbij dit lukte... We hebben heerlijk genoten en waren na afloop, zoals dat bij een goede Japanner betaamd, helemaal blut.

Monday, February 06, 2006

Mononatrium glutamaat


Mononatriumglutamaat, ook bekend als Ve-Tsin of E621 wordt gebruikt als smaakversterker in veel producten. Het wordt ook afgekort gebruikt als MSG, naar het Engelse Monosodium glutamate.
Glutamaat veroorzaakt een unieke smaakcomponent in levensmiddelen, die umami wordt genoemd. Umami, is wetenschappelijk erkend als de vijfde elementaire smaakbeleving naast zoet, zuur, zout en bitter. Omdat glutamine een onderdeel is van eiwitten wordt dit ook bijna in alle eiwitbevattende voeding aangetroffen, zoals vlees, gevogelte, vis, groenten en melk.
Het is een Aziatische smaakversterker die bereid wordt uit sojabonen.
Natriumglutamaat wordt verantwoordelijk geacht voor het zg. “Chinees-restaurant-syndroom”, gekenmerkt door duizeligheid, flauwtes en hartkloppingen. Hoewel er uitvoerig onderzoek naar is verricht is dit nooit wetenschappelijk vastgesteld.
De hoeveelheid toegevoegd glutamaat in voedsel ligt normaal tussen de 0,1 en 0,8%, na volledige bereiding, wat in de zelfde orde ligt als de hoeveelheid natuurlijk glutamaat in traditionele gerechten.

Voorkomen
Mononatriumglutamaat komt van nature in verschillende andere voedingsmiddelen voor, zoals vis, vlees, melk, granen, soja, tomaten, aardappelen en vele groenten, tomaten, paddestoelen, parmezaanse kaas en in blauwschimmelkaas.
Veel Aziatische gerechten worden gekenmerkt door de smaak van glutamaat, zowel van natuurlijke oorsprong, uit bijvoorbeeld sojasaus of vissaus, als toegevoegd in de vorm van Ve-Tsin. De Italiaanse keuken ontleent zijn smaak ook vaak aan glutamaat uit tomaten en kaas. Het verhoogt de smaak van het voedsel en zorgt voor een meer weelderige smaak.

Wat is natriumglutamaat?
Natriumglutamaat is een zout van glutaminezuur. Glutaminezuur is een van de 20 aminozuren waaruit eiwitten zijn opgebouwd. Het word beschouwd als een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het menselijk lichaam dit zelf kan aanmaken.

Glutamaat kan in twee vormen voorkomen, zowel in voedsel als in het menselijke weefsel: in een gebonden vorm, waarin het deel uitmaakt van een eiwitketen en dus aan andere aminozuren gelinkt is, of in een vrije vorm als individueel aminozuur. Alleen deze laatste vorm is van belang als smaakmaker.
Recente studies laten zien dat glutamaat uit voedsel de belangrijkste energiebron is voor de darm. De darm heeft zo'n hoge voorkeur voor glutamaat dat van alle ingenomen glutamaat slechts 4% in het darmkanaal overblijft en in het bloed wordt opgenomen. Dit betekent dat we bijna alle glutamaat die we nodig hebben zelf moeten synthetiseren.
Alle glutamaat in voedsel wordt in het spijsverteringskanaal omgezet in vrije, ongebonden glutamaat. Glutamaat wordt bovendien in de hersenen gebruikt als neurotransmitter. De hersen-bloedbarriere, die bepaalt welke moleculen wel en niet in de hersenen terecht kunnen komen, laat echter glutaminezuur niet door. De hersenen moeten dus hun eigen glutamaat maken uit glucose en andere aminozuren.
De belangrijke rol die glutamaat heeft in onze stofwisseling wordt versterkt door een aantal specifieke functies zoals substraat voor eiwitsynthese, precursor voor glutaminezuur, stikstoftransport, enzovoort.
Tegenwoordig wordt natriumglutamaat gemaakt door bacteriële fermentatie. De bacteriën ( Corynebacterium glutamicus ) bevinden zich in een vloeibaar medium dat suikers, melasse of zetmeel bevat als substraat. De bacteriën synthetiseren vervolgens het glutaminezuur en scheiden dit uit in het medium. Na winning van het medium door filtratie en zuivering, wordt het glutaminezuur omgezet in natriumglutamaat. Na additionele zuivering, kristallisatie en drogen is het natriumglutamaat poeder klaar voor gebruik.

Verwante producten


Er zijn ook andere smaakversterkers in gebruik, naast natriumglutamaat. Sommigen hiervan zijn eveneens zouten gebaseerd op glutamaat, met als kation bijvoorbeeld kalium, calcium, ammonium en magnesium.
Smaakversterkers die niet op glutamaat zijn gebaseerd maar wel hetzelfde effect hebben, zijn guanylzuur, dinatrium guanylaat, dikalium guanylaat, calcium guanylaat, inosine zuur, dinatrium inosinaat, dikalium inosinaat, calcium inosinaat, calcium 5'-ribonucleotiden en dinatrium 5'ribonucleotiden. Chemisch zijn deze stoffen geheel anders. Eventuele bijwerkingen tegen glutamaat spelen dan ook geen rol bij de andere smaakversterkers.
Smaakversterkers worden in de ingrediëntenlijst op producten vermeld als smaakversterker, gevolgd door hun specifieke chemische naam of het corresponderende E-nummer (van E620-E637). E621 staat voor natriumglutamaat. E626 – E637 zijn smaakversterkers zonder umami smaak.


Bijwerkingen van natriumglutamaat
Oudere studies beschrijven dat astmatische personen na consumptie van natriumglutamaat astma-aanvallen konden krijgen. Er kon echter geen wetenschappelijk bewijs voor deze stelling worden vastgelegd. Mensen met astma bleken in deze studies dezelfde reactie te vertonen op natriumglutamaat rijke voeding als op placebo's.
Soortgelijke studies werden uitgevoerd met mensen die verklaarden hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, roodheid, buikpijn of andere subjectieve symptomen te krijgen door consumptie van de smaakversterker. Vaak konden de klachten verklaard worden door de toename in natrium gehalte en te weinig vocht. Ook hier kon geen wetenschappelijk verband tussen de stof en de symptomen worden aangetoond.
Alleen bij de inname van de pure stof in grote hoeveelheden werden subjectieve symptomen waar genomen bij mensen die zichzelf als overgevoelig voor deze stof beschouwden.
In het algemeen kan worden geconcludeerd dat de inname van glutamaat veilig is. De maximale toegestane dosis is 120 mg per kg/lichaamsgewicht. Glutaminezuur en glutamaten kunnen gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten. Ze bevatten geen gluten.

Friday, February 03, 2006

Zoals het klokje thuis teakt...

Zo nu en dan slaan de kriebels weer toe om je interieur eens te veranderen. Bij mij begon dit onrustige gevoel al een paar maanden geleden. Langzamerhand krijgt het dan wat meer vorm en nu is het dan uitgekristalliseerd en weet ik wat ik allemaal wil veranderen. Want als je met 1 ding begint, zijn er natuurlijk meteen een heleboel dingen die mee moeten veranderen. Het begon er bij mij mee, dat ik eigenlijk meer boeken in de kamer wilde. Ik vind boeken een gezellige uitstraling aan een ruimte geven. Het liefst zou ik een hele boekenwand met trap willen, maar we hebben nu een heel mooi compromis bereikt.Vandaag zij we naar Nijhof in Baarn geweest om ideeen op te doen en gewoon eens lekker rond te kijken, wat ze ook allemaal weer verkopen. Wat is het toch een heerlijke winkel! Wel wat duurder dan andere winkels, maar de spullen die ze verkopen, zijn dan ook net wat exclusiever en de kwaliteit is net wat beter. Dus inderdaad: "Alle waar naar zijn geld". We zagen hier een hele mooie teak boekenkast, met onder 2 schuifdeuren en een trapje(!) En de prijs was ook zeer aangenaam, aangezien hij bijna met de helft was afgeprijst. We hadden al een "rondje meubelzaken" gedaan en beseften meteen dat dit een goede deal was. Vanavond heb ik hem telefonisch besteld. We gaan nu het een en ander schuiven in onze woonkamer, zoodat de nieuweling een plekje heeft. Verder heb ik ook de rest van de kamers en met name de zolder, eens kritisch onder de loep genomen om te kijken, wat daar allemaal nog gebeuren moet. Dit resulteerde in een flinke "to do" lijst.
Dus ik kan mijn borst wel nat maken; werk aan de winkel....

Thursday, February 02, 2006

Aceitunas a la Sevillana

Ook wel: Olijven, zoals ze in Sevilla worden gemaakt. Soms worden ze ook zo gemaakt in Almere, zoals vandaag dus. Zaterdag gaan we naar Mirna en Hugh en daar gaan we natuurlijk weer enorme culinaire hoogstandjes beleven. Vergezeld door de nodige, heerlijke vino's, die Hugh momenteel zelf ook verkoopt. Omdat wij meestal naar Loenen toegaan en zij niet vaak hier komen, voelden wij ons een beetje bezwaard, dat wij nooit eens wat terug konden doen.
Hoewel Hugh me op het hart drukte om me toch vooral niet schuldig te voelen, besloot ik toch maar om dan zelf een paar lekkere hapjes in elkaar te draaien en die mee te nemen. Ik had 3 recepten uitgezocht uit een Tapas-boekje, wat ik van Remko heb gekregen. Olijven (zie titel) en verder ook nog 2 tapas met de volgende welluidende namen: "Salpicon de Mariscos", oftewel pittig zeefruit en "Pimientos en vinagre" of Paprika in zuur. Drie weckpotjes van een halve liter gekocht bij de Blokker en hier alles ingedaan. Het ziet er erg feestelijk uit en volgens mij smaakt het ook nog best. Dat gaat dus weer gezellig worden zaterdag. De kinderen vinden het ook altijd weer een belevenis om naar de woonboot te gaan en wij verheugen ons er ook al weer op....

Wednesday, February 01, 2006

Vamos a Barcelona

Wat zoiets betekent als "Barcelona, here we come!". Het plan leefde al langer; Remko, mama en ik, eens een keer een paar dagen naar Barcelona, in navolging van Marca en Hilde. Mama en papa wilden ons op deze reis trakteren. Afgelopen tijd nam het steeds serieuzer vorm aan en nu wordt het tijd om spijkers met koppen te slaan. Elina had als training voor haar studie en omdat ze het gewoon leuk vindt om te doen, voor ons al een vijftal leuke hotelarrangementen opgezocht, via internet. Remko had gisteren geinformeerd over de beschikbaarheid van vroege vluchten op de heenweg en late vluchten op de terugweg. Tja, dat wil natuurlijk iedereen, dus daar moest een toeslag voor betaald worden. Vandaag ben ik nog wezen informeren bij 2 reisbureaus in de stad. Daar bleek hetzelfde. Wel even een gids meegenomen met de verschillende hotels en de prijzen. Vanavond samen met Remko, de verschillende keuzes en mogelijkheden op een rijtje gezet. Morgen ga ik langs het reisbureau met onze lijst en laat alles doorrekenen. Als alles goed gaat, kan er dan snel geboekt worden. Ik heb er nu al zin in! Heerlijk 4 dagen door de stad zwerven, lekker op terrasjes hangen en de heerlijkste tapas en maaltijden naar binnen werken en ondertussen genieten van alle kunst en cultuur, die de stad te bieden heeft.